TR | EN
Dış Paydaşlar 2024

          Fakültemizin dış paydaşlar anketi 33 kurum tarafından yanıtlanmış olup 20 kurum  dış paydaşlar toplantısına katılmıştır.

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

 DIŞ PAYDAŞ TOPLANTI RAPORU

19 Nisan 2024 tarihinde saat 14.00’te çevrim içi olarak düzenlenen Dış Paydaş toplantı raporudur.

           Fakültemiz tıp eğitiminin niteliğini arttırmaya yönelik çalışmalar ve akreditasyon sürecinin devamı için Dış Paydaşlarımıza anket gönderilmiş, toplantı yapılması planlanmıştır. Dış paydaş toplantısı 19 Nisan 2024 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

           Toplantıya katılan dış paydaşlarımız aşağıda listelenmiştir:

  1. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı – Dr. Öğretim Üyesi Adem Yelmen
  2. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı –Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Neşe Çelik
  3. İçişleri Bakanlığı Eskişehir Valiliği Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü – Dr. Funda Çıray Özkara
  4. Sağlık Bakanlığı Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü – Uzm. Dr. Fatih Torlak
  5. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı – Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Seda Uslu
  6. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü – Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Adem Sarıhan
  7. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı – Dr. Öğretim Üyesi Emine Yağcı
  8. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı – Dr. Öğretim Üyesi Pınar Daylan Koçkaya
  9. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı – Prof. Dr. İsmail Reisli
  10. Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlüğü – Öğr. Gör. Fatih Fırat
  11. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü – Müdür Yardımcısı Ali Başçiftçi
  12.  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) – Müdür Tarık Yılmaz
  13. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı – Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Uzun
  14. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü – Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Durmaz
  15. Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimliği
  16. Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimliği
  17. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü – Önder Tezol
  18. Eskişehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü – Jale Darcan
  19. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Bekir Afacan   
  20. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Akın Demircan

           Fakültemiz Tıp Eğitimi Anabilim Dalı’nda ve eğitim kurullarında görev alan öğretim üyelerimiz de toplantıya katılım sağlamıştır.

           Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir’in Fakültemizi, eğitim yapılanmamızı ve programımızı tanıtan; misyon, vizyon, eğitim hedef ve ilkelerimizden bahseden konuşmasının ardından katılımcılardan fikir ve öneriler alınmıştır.

  • Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Uzun;  fakültelerinin kuvvetli Bir Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı olduğundan bahsederek dış paydaş olarak sunabilecekleri her türlü katkıda yanımızda olduklarını belirtmiştir. Her türlü iletişime açık olduklarını ifade etmiştir.
  • KOSGEB Müdürü Tarık Yılmaz da KOSGEB olarak Tıp Fakültesi ile ortak yapılabilecek her şeye hazır olduklarını belirtmiştir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kuruluş olmakla birlikte sağlık gereçleri konusunda destekleri olduğunu ve projeleri olduğunu belirtmiştir. Öğrenci ve klinisyenlerin ihtiyaçları olduğunda destek olabileceklerini belirtmiştir.
  • Dekanımız Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir de kapılarımızın tüm dış paydaşlara açık olduğunu söylemiş, olumlu veya eleştirel her türlü yoruma açık olduğumuzu belirtmiştir.
  • Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Pınar Koçkaya’nın, Fakültemiz Tıp Eğitimi Anabilim Dalımızın yapılanması ve Tam zamanlı mı, görevlendirme usulü mü çalışıldığına dair bilgilendirme talebine Dekanımız Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir TEAD yapılanmamızdan bahsetmiştir. TEAD’ların artık tıp eğitiminin vazgeçilmez bir öğesi olduğunu söylemiştir.
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Adem Yelmen “Hukukçu bakış açısıyla bakarak sağlık çalışanlarının mesleki eğitimlerinin yanı sıra tıp hukuku da eğitimlerinin ciddi bir ayağını oluşturuyor. Hukuki durumlar olaya dâhil olabiliyor. Hekimlerin hukuki, cezai ve idari sorumlulukları söz konusudur. Bu nedenle hekimlerin haklarını ve sorumluluklarını bilmeleri zorunludur. Ayrıca son yıllarda artan dijital hastane konseptiyle birlikte hekimlerin geleceğin teknolojileri içerisinde dikkat etmeleri gereken yönler, kişisel sağlık verilerinin nasıl kullanılacağı, yükümlülükler nelerdir gibi konular da önem kazanmıştır. ‘Özellik arz eden tıbbi müdahaleler ve hukuki durumlar nelerdir?’ şeklinde hukuk dersleri genişletilebilir. Hukuk eğitimi bir hekimin eğitiminde önem arz etmektedir. Eğitimler konusunda her türlü desteğe hazırız.” açıklamasında bulunmuştur.
  • Dekanımız da teşekkür ederek, hasta hakları ve hekim hakları konularından bahsetmiştir. “Hekimlerde de motivasyon kısıtlığı başlamıştır. Bunun önüne geçebilmek adına eğitim programımızda dersler yer alıyor, gerekirse arttırılabilir. Ancak sizlerden ricamız hasta hakları kadar hekim hakları konusunda da çalışmaların yapılmasıdır.” demiştir.
  • Adem Yelmen “Sadece hasta hakları varmış gibi yaklaşılıyor. Hekim eğitimlerinde hekimler kendi sınırlarını bildiklerinde, neyi ne kadar yapabileceklerini bildiklerinde, daha özgür, daha cesur, daha kararlı, net tavırlar sergileyebilecekler.” diyerek yanıtlamıştır.
  • Dekanımız bu konuda Hukuk Fakültesinin de desteklerini talep ettiğimizi belirtmiştir.
  • Prof. Dr. Kubilay Uzuner Tıbbi Cerrahi ve Deney Hayvanları Araştırma Merkezi (TİCAM)’nden bahsetmiş, eğitim ve araştırma konusunda 1994 yılından beri bölgemize eğitim verdiğini söylemiştir. Deney hayvanları ile çalışmak için 75 saatlik eğitim almak zorunluluğundan bahsetmiştir. Dekanımız da teşekkür etmiştir.
  • Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Durmaz; “Sağlıkta şiddet sorunu giderek artmaktadır. Bu anlamda kriz anını yönetmekle ilgili iletişim teknikleri konusunda dersler müfredatınızda var mı? Yeterli sıklıkta hatırlatmalar yapılıyor mu?”  diye sormuştur. Dekanımız bu konuda derslerimiz olduğunu belirtmiştir. Tıp eğitiminin koşullara yönelik olarak gereksinimlere göre güncellendiğini söylemiştir.
  •  Prof. Dr. Ferhan Esen, öğrencilerin hayata hazırlanmaları amacıyla çok çeşitli seçmeli derslerimiz olduğundan ve kulüplerden bahsetmiştir. Öğrencilerimizin, hekimliğin verdiği sorumlulukla, toplumdan kopmadan, topluma hizmet etmeye devam ettiklerini söylemiştir. Dış paydaşların görüşlerini çok önemsediğimizi belirtmiştir.
  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Adem Sarıhan, Tıp Fakültelerinin çok yeni olduğunu, enstitülerinde henüz bir program olmadığını belirtmiş, tanışmak için söz almak istediğini söylemiştir. İlerleyen süreçlerde bilgi, fikir alışverişinde bulunmaktan çok memnun olacağını ifade etmiştir. Dekanımız da kapımızın açık olduğunu ve her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu belirtmiştir.
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Reisli, fakültemizin özellikle takip ettikleri fakültelerden birisi olduğunu belirtmiştir. Öğrencilerin klinik eğitimleri sürecinde hasta sunumu eğitimleri olduğunu ifade etmiştir. Sınav öncesi vaka sunumu yaptıklarından bahsetmiştir. Literatür bilgilerini gözden geçirme, sunum yapma ve görmedikleri olguları diğer arkadaşlarının sunumları sayesinde görme şansı yakaladıklarını söylemiştir. Dekanımız da bizim uygulamalarımızdan bahsetmiştir. Olgu sunumlarımızın kliniklerin içerisinde uygulandığını, ayrıca da olgu panayırlarımız olduğunu söylemiştir. Fikir alışverişlerinin öneminden bahsetmiş, bu ve benzeri toplantıların daha sık yapılması gerektiğini söylemiştir.
  • Prof. Dr. Ferhan Esen, öğretim üyelerinin danışmanlığında yapılan proje derslerimizden bahsetmiştir. Kendi grubunun yaptığı projeyi anlatmıştır. Dekanımız da akademik çalışmaların da yapıldığını belirtmiştir. Sosyal sorumluluk projelerimizin yer alındığını söylemiştir.
  • Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Koçkaya olgu panayırı uygulamalarımız hakkında bilgi almak istemiştir. Dekan Yard. Prof. Dr. Nilgün Kaşifoğlu olgu panayırı uygulamalarımız hakkında bilgi vermiştir. Multidisipliner olarak bir olgunun, öğretim üyeleri moderatörlüğünde uzmanlık öğrencileri tarafından sunulup, ilgili klinik uygulamalardaki özellikle 4. ve 5. sınıf öğrencileri ve intörnlerin katılımı ile gerçekleştirildiğini belirtmiştir.
  • Dekanımız da son olarak dış paydaşlarımızın fikir ve önerilerini almak istediğimizi belirtmiştir. Dış paydaşlarımıza katılımları için teşekkür etmiştir. Önümüzdeki süreçlerde bu toplantıları yüz yüze yapmayı dilediğimizi belirtmiştir. Her sene farklı gelişmelerle karşılaşıldığını, bu nedenle yenilenme gerektiğini ifade etmiştir. Tüm katılımcılara teşekkür etmiş, beraber çalışmaya ve bir şeyler üretmeye hazır olduğumuzu belirterek toplantıyı sonlandırmıştır.