ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN AKADEMİK BAŞARISI
12.11.2021

Fakültemiz Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Kürşat Bora ÇARMAN, Doç.Dr.Ömer KILIÇ, Doç.Dr.Meltem DİNLEYİCİ ve Dr.Öğr.Üyesi Gürkan BOZAN 26-27-28 Ekim tarihlerinde Eskişehir’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği Erasmus + Stratejik Ortaklık Projeleri Programı kapsamında yürütülen “HAYATA BİRLİKTE TUTUNALIM” adlı projede (ERASMUS + KA202 Strategic Partnerships for Vocational Education and Training 2020-1-TR01-KA202-092802) ilk Ulusötesi Proje Toplantısı Avrupa Birliği tarafından 2020 yılında başvurulan 239 proje arasından desteklenmeye değer görülen 30 projeden biri olan proje Eskişehir AFAD, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği ve İspanya, Fransa ve Letonya ülkelerinden kuruluşların ortaklığı ile yürütülmektedir. Eskişehir AFAD tarafından projenin genel faaliyetleri, sorumluluklar ve proje çıktıları kapsamında yapılacak çalışmalar ile afet ve acil durumlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından tıbbi cihazlara bağımlı yaşayan hastalar ve kullandıkları cihazlar hakkında bilgilendirici sunumlar yapılırken  afet anlarında yapılması gerekenler ile ilgili senaryolar oluşturuldu. Üniversitemizin Uzaktan Eğitim Merkezi de oluşturulacak teknik altyapı hakkında bilgiler verdi. SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği tarafından ise bu bireylerin içinde bulunduğu durum ve ailelerin afet ve acil durumlarda gereksinim duyabilecekleri ihtiyaçlar hakkında bilgilendirici sunum yapıldı. Proje ortağı diğer ülke kuruluşları deneyimlerini ve uygulama örneklerini toplantı katılımcılarına sundular. Proje ile SMA Tip-1 hastalığına sahip veya diğer nedenlerle başta solunum cihazı ve diğer yaşamsal cihazlara bağlı olarak hayatını devam ettirmek zorunda kalan teknoloji bağımlı bireylere yönelik afet ve acil durumlarda uygulanması gereken hususları konu almaktadır. Bu çalışmalar sonucu proje çıktıları olarak üretilecek olan eğitsel video, animasyon ve e-kitaplar Uzaktan eğitim Portalı ile ailelerin, sağlık çalışanlarının ve ilk müdahale personelinin kullanımına sunulacaktır. Bu önemli proje için Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.