TR | EN
BAŞARINIZ BAŞARIMIZDIR: MÜJDELER OLSUN: DERGİMİZ ULAKBİM VE İNDEX COPERNICUS ‘TA
25.01.2018
Öne çıkan görsel

Sayın Hocalarım ve Sevgili Araştırma Görevlisi Arkadaşlarım ;                               

Osmangazi Tıp Dergisi (Osmangazi Journal of Medicine) ile ilgili olarak bazı güzel gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Osmangazi Tıp Dergisi siz değerli öğretim üyelerimizin; yazar, hakem ve yayın kurul üyeliklerindeki katkı ve çabaları ile nitelikli yayın içeriği ve düzenli yayınlanma sonucunda 2018 yılı başında TUBİTAK ULAKBİM Dergi Dizini’ne kabul edildiğimiz bilgisini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Türkçe yayınlar için akademik yükseltme kriterleri içerisinde önemli bir yere sahip olan ULAKBİM indeksinde, Osmangazi Tıp Dergisi 2017 yılından itibaren yayınlanan tüm makaleleri ile yer almaktadır.

            Osmangazi Tıp Dergisi (Osmangazi Journal of Medicine) ile ilgili bir diğer sevindirici, akademik başarı haberi de dergimizin 2018 yılı Ocak ayında, Index Copernicus dizinine kabul edilmesidir. Osmangazi Journal of Medicine, 2016 yılı ilk sayısından itibaren Index Copernicus’a kabul edilmiş olup, Index Copernicus Value (ICV) değeri 2016 yılı için 73.07 olarak hesaplanmıştır. Yurtdışı, SCI ve SCI-Expanded dışı uluslararası indeksler içerisinde önemli bir yere sahip olan Index Copernicus dizinine dergimizin kabul edilmesi sonrası, dergide yayınlanan makalelerin global ölçekte daha çok okuyucuya ulaşmasını ve atıf alması mümkün kılacaktır. Index Copernicus, Osmangazi Tıp Dergisi (Osmangazi Journal of Medicine) için belirlediğimiz ve halen devam eden diğer uluslararası indeks başvurularımız için de bir başlangıç ve önemli bir motivasyon kaynağı oluşturacaktır.

Dergimizin Index Copernicus ve diğer uluslararası indekslerde çok daha iyi noktalara gelmesi sizlerin dergimize yazar ve hakem olarak göstereceğiniz ilgi ile mümkün olacaktır. Başta İngilizce hazırlanmış orijinal makaleleriniz olmak üzere tüm bilimsel yayınlarınızı değerlendirmek üzere dergimize göndermeniz,  dergimizin bilimsel yolculuğunda en önemli destektir. Bunun yanında, dergimizde yayınlanan geçmiş yayınlara, yeni yazılarınızda kaynak olarak göstermeniz ve bu konuda dergimize pozitif ayrımcılık yapmanız, özellikle uluslararası diğer indekslere girmemizde bizlere çok büyük katkı sağlayacaktır.

2018-2019 yılları içerisinde Emerging Science Citation Index (ESCI) tarafından taranması için çalışmalarımıza devam ettiğimiz dergimize desteğiniz için bir kez daha teşekkür ederiz. Tüm öneri ve görüşlerinizi bizleri mutlu edecektir.

Başta Editör ve Editör Yardımcıları olmak üzere destek veren tüm Yayın Kurulu üyelerine, hakemlere, yazarlara en derin hislerimle teşekkürlerimi sunuyorum. Saygı ve sevgiyle kalın…

 

Prof.Dr.Ali ARSLANTAŞ

Dekan