TR | EN
2020-2021 EĞİTİM PROGRAMI HAKKINDA
7.09.2020

Sevgili Öğrencilerimiz,

Fakültemizin 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi akademik takvimi Haziran 2020’de senatomuzda onaylanmıştır. Takvime uygun olarak 6. sınıftaki öğrencilerimiz 1 Temmuz 2020’de uzaktan eğitim metodları ile başladıkları eğitimlerine 4 Ağustos 2020’den itibaren fakültemize gelerek yüz yüze devam etmektedirler. 4 ve 5. sınıftaki öğrencilerimiz için ise, akademik takvimin, pandemi nedeni ile hibrid eğitim modeli şeklinde uygulanması planlanmış; öncesinde ise, Ağustos ayında 2019-2020 bahar döneminde pandemi nedeni ile yapılamayan uygulamalar için telafi eğitimi tasarlanmıştır. Bununla birlikte Kurban Bayramı sonrası olguların hızındaki artış nedeni ile telafi eğitimleri iptal edilmiş, 4 ve 5. sınıflarda eğitim, uzaktan eğitim metodu ile başlatılmıştır.

Pandeminin hızındaki artış nedeni ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı da 13.08.2020 tarihinde üniversitelerin eğitim-öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istemiştir. Ancak salgında hasta sayısında ciddi artışlar olması halinde yükseköğretim kurumlarında güz döneminde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda İl Pandemi Kurulları/İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının görüşü alınarak rektörlüklerce karar verilmesi bildirilmişti.


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) yönetimlerinin 3 Eylül 2020 tarihinde açıkladıkları ortak bildiri ile 2020-2021 Güz Döneminde uygulamalı eğitimlerin güz donemi sonuna veya bahar dönemine bırakılması, koşullar elverişli olmaz ise yaz döneminde yoğunlaştırılmış program uygulamasına karar verilmiştir.

Ancak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 4. Eylul 2020 tarihli yazısında, Sağlık bakanlığının, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca uzaktan eğitim ile verilmesine, uygulamalı eğitimlerin de mümkünse ertelenmesini, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze yapılmasını tavsiye ettiğini duyurmuştur.

Yukarıda açıklanan kararlar doğrultusunda 2020-2021 Eğitim Öğretim döneminde Tıp Fakültesi’nin eğitim planı aşağıdaki şekildedir:
 

1- 1, 2 ve 3. sınıflarda tüm eğitim yılı boyunca teorik ve pratik derslerin tamamının uzaktan eğitim ile verilmesi,

2- 4 ve 5 sınıflarda güz döneminde teorik derslerin uzaktan eğitim metotları ile verilmesi, bahar döneminde pratik uygulamaların yapılması; pandemi koşulları elvermez ise pratik uygulamalar için 2021 mayıs ve haziran aylarında telafi programı düzenlenmesi planlanmıştır.

3-  6. Sınıf öğrencilerimizin eğitimlerine fakültemizde devam etmelerine karar verilmiştir.
 

Usta-çırak eğitimine dayanan Tıp Eğitimi için, özellikle uygulamaların yüz yüze gerçekleştirilmesinin öneminin bilinci içerisinde, öğrencilerimizi en kısa surede yeniden fakültemizde görmeyi beklediğimizi, salgının seyrine göre öğretim şeklinin değiştirilebileceği hatırda tutulmalıdır.

Sizlerin kendinizi ve çevrenizdekileri COVID-19 bulaşına karşı korurken, uzaktan eğitim ile ilgili derslerinizi takip ederek kendinizi yetiştirme gayreti içerisinde olmanız beklenmektedir.

 

Sağlıklı günler dilerim,
 

Prof. Dr. Özkan ALATAŞ
Tıp Fakültesi Dekanı